Tuning- ja autohifitarvikkeet saa helposti nyt myös Suomesta

Japanista lähtöisin oleva tuning-harrastus on ollut jo pitkään suosittua ympäri maailmaa. 90-luvulla Suomeenkin saapunut tuning on muuttunut hyvin yleiseksi harrastukseksi, sillä tarvittavia osia löytyy helposti myös Suomesta. Suosituimpia tuunattuja automerkkejä ovat BMW, Toyota, Nissan, Honda ja Volkswagen, joten Suomessa niille löytyy eniten osia.  Joitakin osia, kuten spoilereita ja puskureita tehdään itsekin. Vaikka tuning on yleisempää autojen keskuudessa, on se levinnyt myös skoottereihin ja moottoripyöriin.

Kuten monissa muissakin harrastuksissa, myös tuningissa on erityyppisiä suuntauksia, kuten muun muassa Racer, Sleeper, Showcar ja JDM. Näistä esimerkeistä Sleeper tarkoittaa auton suorituskyvyn parantamista, mutta se ei niinkään ole keskittynyt ulkonäön tuunaukseen. Racer on nimensä mukaisesti kilpa-automaisempi ja tehokas, muttei sekään ulkonäöltään niin tuunattu. Showcar sen sijaan on näyttävä, autonäyttelyissäkin esiteltävä auto, jonka pääosassa ovat ulkonäkö ja sisätilat. JDM puolestaan tarkoittaa japanilaisvalmisteisen auton tuunausta vastaamaan Japanin markkinoiden autoa ja se usein yhdistetäänkin japanilaiseen automerkkiin, Hondaan.
Ulkonäön lisäksi tuunatuissa autoissa on panostettu myös äänentoistolaitteisiin, kuten erilaisiin autostereoihin, kaiuttimiin ja subwoofer kaiuttimiin eli subbareihin. Subbarit on tarkoitettu toistamaan erittäin matalia ääniä, eli alle 150 hertsin taajuuksia.

JJ-tuonnin verkkokaupasta tuning-harrastaja löytää kaikki tarvitsemansa tuning- ja autohifiosat. Koska tuotteet maahantuodaan ilman välikäsiä, hinnat pysyvät alhaisina. Lisäksi kaikilla tuotteilla on suomalaiset takuut. Laajoista valikoimista löytyvät muun muassa eri merkkiset vahvistimet, subbarit, autonäytöt ja erilaiset työkalut sekä johdot.