Tee kaunis ja toimiva päällysteratkaisu pihakivistä

Käytännöllisten ja visuaalisesti näyttävien pihakivien avulla luodaan pihoille yksilölliset ilmeet. Erilaisia vaihtoehtoja yhdistämällä saadaan aikaiseksi personnallisia muotoja, värejä ja kuviointeja. Pihakivien avulla saadaan kestävä ja tyylikäs lopputulos, joka kestää paitsi ajan vaatimukset, myös sääolosuhteet.

 

Pihan päällysteet valitaan tietysti käyttötarkoituksen mukaan, mutta myös kiven värin sekä pintakäsittelyn perusteella. Pintakäsittelyllä onkin suuri vaikutus pihakiven ulkonäköön. Pihakivien laaja valikoima kattaa useita eri kokoisia ja muotoisia pihakiviä. Pihakivetyksen teossa käytetään usein esimerkiksi liuskekiviä, graniittisia päällystetuotteita, betonikiviä sekä betonilaattoja. Pihakivien asennustavat ja käyttösuositukset vaihtelevat tuotteen pintakäsittelyn ja mittojen mukaan.

 

Pihakivien perinteisimpiä käyttökohteita ovat pihaterassit, grillialueet ja muut ulkona sijaitsevat patiot ja oleskelualueet ja lisäksi niitä käytetään paljon pihateiden, -käytävien sekä -polkujen päällysteenä. Myös autotallin edusta, auton kääntö- ja pysäköintipaikat sekä tomutus, pyykinkuivaus ja jätesäiliöalueet päällystetään usein pihakivetyksellä. Pihakivetyksellä saadaan myös helposti ilmettä sellaisille alueille, joilla kasvit ja nurmikko eivät viihdy. Pihan hoito helpottuu kivetyksen asentamisen myötä, sillä istutusten rajaaminen pihakivillä vähentää rikkaruohojen kasvamista ja kitkemistä. Reunakivien avulla voidaan luoda korkeuseroja päällystealueille ja rajata samalla istutusalueita, jolloin saadaan siisti ja ryhdikäs ulkoilme pihalle. Pihakivetys vähentää lian ja hiekan kulkeutumista sisätiloihin ja on lisäksi helppohoitoinen pihamateriaali, sillä normaali lika lähtee kivetyksestä vesipesulla ja harjaamalla. Aika-ajoin kivetys tulisi kuitenkin pestä sille soveltuvalla pesuaineella. Talvisin pihakivetyksen liukkautta hoidetaan hiekoituksella.