Talvirenkaat voivat pelastaa henkesi

Rengasmarketin valikoimasta löydät turvalliset talvirenkaat kaikille malleille ja merkeille. Talvirenkaiden tärkein ominaisuus on erinomainen pito kaikissa talven olosuhteissa. Rengasmarket tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita nastarenkaita, sekä nastattomia talvirenkaita joita kutsutaan kitkarenkaiksi.

Yleistietoa talvirenkaista

Lain mukaan talvirenkaiden urasyvyyden tulisi olla vähintään 3,0 mm, mutta turvallisuussyistä urasyvyyden olisi hyvä olla vähintään 5,0 mm. Talvirenkaiden urasyvyyttä olisi hyvä tarkkailla säännöllisin väliajoin ja mikäli olet epävarma renkaidesi kunnosta, niin autamme mielellämme kunnon arvioimisessa. Huolellisella kausisäilytyksellä parannat renkaidesi käyttöikää merkittävästi.

Talvirenkaiden käyttöikä on maksimissaan 10 vuotta, mutta talvirenkaat olisi hyvä päivittää uusiin 5 vuoden jälkeen, koska talvirenkaiden materiaali kovettuu ajan kuluessa ja tällöin pito-ominaisuudet heikkenevät huomattavasti. Talvirenkaiden materiaali eroaa kesärenkaiden kumiseoksesta, ja niiden pitokyky heikkenee nopeammin Suomen vaihtelevissa talviolosuhteissa.

Renkaita vaihdettaessa on siis hyvä kiinnittää huomiota renkaiden riittävään urasyvyyteen ja kumiseoksen laatuun. Esimerkiksi nastarenkaiden nastat saattavat olla vielä renkaassa tallella, mutta kumiseos on muuttunut kovettumista johtuen vaarallisen liukkaaksi. Talvirenkaat tulisi ottaa käyttöön viimeistään talvirengaspakon alkaessa 1.12. Nastarenkaat saa vaihtaa alle jo 1.11, ja kelien edellyttäessä niitä voi käyttää jo aiemmin. Kitkarenkailla saa ajaa periaatteessa ympäri vuoden, mutta tätä ei suositella.