Taloushallinnon ulkoistaminen on helppoa ja kustannustehokasta

Taloushallinnon ulkoistamisessa annat vain osan tai kaikki taloushallintoon kuuluvat tehtävät tilitoimiston hoidettavaksi. Tilitoimiston kanssa tehtävässä toimeksiantosopimuksessa määritellään tarkasti, mitkä tehtävät ulkoistetaan ja mitä taloushallinnon palveluita toimitetaan. Tilitoimistoa valitessa kannattaa valita auktorisoitu tilitoimisto. Auktorisoitu tilitoimisto on varmistus tilitoimiston luotettavuudesta ja ammattitaidosta. Auktorisointi kertoo siitä, että tilitoimisto noudattaa Taloushallintoliiton sääntöjä, tilitoimiston palveluksessa on ainakin yksi KLT -ammattinimikkeen omaava kirjanpitäjä ja että tilitoimisto on käynyt ainakin kahden vuoden pituisen seurantajakson. Auktorisointi osoittaa myös, että tilitoimisto on vakavarainen yritys, joka hoitaa prosessit aikataulujen ja lainsäädännön mukaisesti.

 

Taloushallinnon ulkoistettavat tehtävät

Taloushallinnon ulkoistaminen on nopeaa ja helppoa. Selkein hyöty ulkoistamisesta näkyy kustannussäästöissä ja siinä, että yritys voi keskittää resurssinsa ydinprosesseihinsa. Ulkoistettavia taloushallinnon tehtäviä voi jakaa selkeisiin osa-alueisiin: Tilinpäätös ja juokseva kirjanpito ovat peruskirjanpitoa, johon kuuluu muun muassa vuosittaiset ja kuukausittaiset kirjanpitotehtävät, kuukausiraportit, alv- raportit, veroilmoitukset ja tilinpäätökset.
Sisäisen laskennan palveluihin kannattaa laajentaa, kun tarvitset apua liiketoiminnan suunnittelussa ja asiakas- tai tuotekannattavuuksien laskennassa. Tilitoimisto hoitaa yrityksen puolesta palkanlaskun ja työnantajasuoritukset. Palkanlaskentapalveluun kuuluu myös palkkalaskelmien lähettäminen ja viranomaisilmoitukset. Palvelua on mahdollista laajentaa lisäpalveluilla kuten esimerkiksi jäsenmaksuasioilla, kelahakemuksilla ja muilla henkilöstöhallinnan seuranta-asioilla.