Suurtehoimurointi mahdollistaa rakennuseristeiden uusiokäytön

Suurtehoimuroinnin avulla poistetaan erilaisista kohteista muun muassa vanhat eristeet ja maa-ainekset tehokkaasti ja pölyttömästi. Suurtehoimurointi on tarpeen, kun esimerkiksi vanhoissa eristeissä on epäpuhtauksia tai halutaan parantaa lämmöneristystä.

Eko-Expertillä on ammattitaitoinen henkilökunta ja nykyaikainen kalusto, mitkä takaavat tehokkaan ja vaivattoman imuroinnin. Imureiden suuren imutehon ansiosta voidaan poistaa erilaisia, niin nestemäisiä kuin kuiviakin materiaaleja. Imureiden säiliöt ovat suuret, 20–30 kuutiota, minkä ansioista säiliötä ei tarvitse olla jatkuvasti tyhjentämässä, mikä puolestaan nopeuttaa selkeästi työskentelyä.  Jätemateriaalit kulkevat kätevästi loppukäsittelypaikalle säiliössä ilman erillistä työvoimaa tai roskalavoja.

Tarvittaessa imuroituja puhtaita puhallusvilloja, kuten kivivilloja, puukuituvilloja tai lasivilloja voidaan imuroida ja puhaltaa takaisin samaan tai toiseen rakennukseen, mikä on ympäristöystävällistä ja taloudellista. Palavat eristeet on mahdollista hävittää polttamalla tai kompostoida ja maa-aines voidaan käyttää maanrakennuksessa.

Rakennuseristeiden uusiokäyttö on kannattavaa ja helppoa. Puhtaita ja toimivia eristeitä ei kannata turhaan viedä kaatopaikalle, sen sijaan ne kannattaa käyttää uudelleen. Eko-Expertin kehittämän eko-collect –järjestelmän avulla rakennuseristeet voidaan käyttää uudelleen. Eko-collect toimii niin, että Eko-Expert toimittaa kohteeseen kontin, johon ylimääräiset villat kerätään. Ylijäämävilloista Eko-Expert valmistaa puhallusvillaa, jota voidaan käyttää jatkossa rakennuskohteissa eristeinä. Eko-collectin ansiosta rakennuseristeiden kierrätettävyysaste kasvaa huomattavasti, eikä turhista kaatopaikkamaksuista tai –kuljetuksista tarvitse huolehtia.