Renkaita valitessa kannattaa panostaa laatuun

Tuulilasin tuoreessa kesärengastestissä verrattiin edullisempia kesärengasmerkkejä Continentalin ContiPremiumContact 5 -kesärenkaaseen. Tulos on selvä: perinteisen laatumerkin rengas on ylivoimainen lähes kaikilla testatuilla alueilla.

Tuulilasin kesärengastestissä testattiin kahdeksaa ”halpisrengasta” märän sekä kuivan kelin olosuhteissa. Testissä vertailurenkaana käytetty ContiPremiumContact 5 –rengas sai testitulokseksi 94 pistettä sadasta ja vertailtavista edullisista renkaista paras ylsi 80 pisteeseen. Huonoiten testissä pärjännyt rengas sai vain 44,5 pistettä sadasta.

Laaturengas pysähtyy, ”halpis” jatkaa matkaa

Selvimmin erot Continentalin ja muiden testirenkaiden välillä näkyivät jarrutusmatkoissa. Märän kelin jarrutustestissä ero Continentalin ja huonoiten pärjänneen renkaan välillä oli reilusti yli kymmenen metriä. Hyvä kesärengas ei yllätä kuljettajaa missään tilanteessa, vaan käyttäytyy tasaisen varmasti kaikissa olosuhteissa. Laaturenkaan tasaisten ominaisuuksien taustalla on vuosien suunnittelu- ja kehitystyö sekä lukematon määrä testejä.

Mistä laadukkaan renkaan tunnistaa?

Laaturenkaan tunnistaa merkistä ja sen takana olevasta luotettavasta valmistajasta. Ne takaavat sen, että renkaan kehitystyö on huipputasoa, siinä on käytetty laadukkaita raaka-aineita ja sitä on testattu tarpeeksi oikeanlaisissa olosuhteissa.

EU:n vaatimat rengasmerkinnät ovat yksi apukeino laadukkaan renkaan tunnistamisessa. Renkaita ei kuitenkaan kannata hankkia pelkästään merkinnöissä kerrottujen vierintävastuksen, märkäpidon ja ohiajomelun perusteella, vaan myös muihin renkaan ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota.