Rengasvalinnoilla voi vaikuttaa moneen asiaan

Laadukkaat kesärenkaat takaavat lyhyet jarrutusmatkat säällä kuin säällä. Kesärenkaiden tärkeimmät ominaisuudet ovat hyvä pito tiehen ja kyky vastustaa vesiliirtoa. Myös alhainen melutaso on tärkeää ajomukavuuden kannalta. Kesärenkaita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa vesiliirto- ja käsittelyominaisuuksiin ja renkaan nopeusluokkaan. Autossa tulisi käyttää ainoastaan rengaskokoja, jotka on hyväksytty kyseiseen autoon. Erilaisten rengastestien tuloksista voi olla apua renkaita valitessa, joten niitä kannattaa pitää silmällä. Rengasmarket -liikkeistä löytyy laadukkaita ja turvallisia talvi- ja kesärenkaita, jotka ovat menestyneet rengastesteissä.

Rengasvalinnoilla voi vaikuttaa moneen asiaan, kuten teiden kuntoon, polttoaineen kulutukseen, ajomukavuuteen ja liikenneturvallisuuteen. Kevyt vierintävastus pienentää polttoaineenkulutusta, mikä tekee ajosta taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Uudet kesärenkaat kannattaa vaihtaa vasta ruuhkaisimman vaihtosesongin jälkeen, sillä silloin useat rengasliikkeet myyvät renkaita edullisemmin. Kesärengaskauden alkaessa, monella liikkeellä on kesärenkaita tarjouksessa, mitä kannattaa hyödyntää.

Jotta renkaat säilyisivät hyvinä, niitä on tärkeä huoltaa ja pitää hyvässä kunnossa. Rengaspaineet on hyvä tarkistaa säännöllisesti. Epätasaiset rengaspaineet aiheuttavat renkaiden kulumista ja lisäävät polttoaineen kulutusta. Renkaiden paikkaa kannattaa vaihtaa aina noin 5000 – 10 000 kilometrin välein, jotta ne kuluisivat tasaisesti. Asentaessa renkaita, rengas tulisi asentaa pyörimissuunnan mukaisesti, mikäli rengassuunta on merkitty renkaaseen. Äkkijarrutukset ja sivuluisut lyhentävät renkaiden käyttöikää, joten niitä olisi hyvä välttää. Vanhat renkaat on hyvä tarkistaa aina vaihdon yhteydessä, mikäli renkaiden kunnosta ei ole varma, kannattaa kääntyä asiantuntija puoleen.