Puhallusvilla on helppo ja nopea eristysvaihtoehto

Puhallusvillalla eristäminen on edullinen ja vaivaton vaihtoehto erilaisiin eristämistarpeisiin. Se on suosituimpia eristyskeinoja muun muassa sen helpon ja nopean asentamisen ansiosta, esimerkiksi tavallisen omakotitalon katon eristämiseen kuluu suunnilleen vain puolikas työpäivä.
Puhallusvilla soveltuu erinomaisesti jopa vaativiin ja laajoihin rakenteisiin suulakepuhaltamisen ansiosta. Tavallisten yläpohjien lisäksi puhallusvillalla onnistuu myös kotelorakenteiden ja vinojen yläpohjien eristys.

Puhallusvillojen ominaisuudet

Puhallusvillat ovat vähäpäästöisiä ja kuuluvatkin rakennusmateriaalien päästöluokitus M1:een. Puhallusvillojen poistaminen on helppoa ja ne ovat kierrätettäviä. Poistamisen jälkeen villaa on mahdollista käyttää toisessa kohteessa. Koska puhallusvillat tehdään lähinnä uusiotuotteina, niiden raaka-ainekulut ovat pienet.
Puhallusvillat jaotellaan mineraali- ja puukuitueristeisiin. Lasi- ja kivivillat kuuluvat mineraalivilloihin. Kivivilla eli vuorivilla tuotetaan emäksisistä kivilajeista ja sitä käytetään ääni- ja lämpöeristeenä. Sen etuihin kuuluvat muun muassa se, että se on palamaton ja lähes painumaton, eikä se kerä kosteutta. Kivivilla on hengittävää materiaalia, joten se voidaan lisätä myös vanhan eristeen päälle, jolloin vanha eriste pääsee kuivumaan. Lasivilla valmistetaan keräyslasista ja se on myös palamaton eriste. Selluvilla eli puukuituvilla puolestaan valmistetaan kierrätettävästä puukuiduista eli lähinnä sanomalehtipaperista. Paperimassaan lisätään booraksia ja boorihappoa, minkä avulla massan homehtumista ja palamista hidastetaan. Eko-Expert myy ja asentaa kaikkia markkinoilla olevia puhallusvillatyyppejä.

Puhallusvillojen paloluokat vaihtelevat materiaalien mukaan. Esimerkiksi lasi- ja kivipuhallusvillat ovat palamattomia ja kuuluvat siten paloluokkaan A1. Kivivilla on ainoa eriste, jota voi käyttää rakenteissa, joiden paloluokka on vaativa.
Puhallusvillojen tiheys vaihtelee materiaaleittain, lasivilla on keveintä ja kivivilla raskainta. Tiheyteen vaikuttavat muun muassa asennuskoneen säädöt, villan puhaltaminen ja puhallettavan kohteen ominaisuudet.