Pidä renkaat turvallisina oikealla käsittelyllä

Renkaiden turvallisuutta ja käyttöikää voidaan pitää yllä oikealla käsittelyllä.  Renkaiden huoltaminen on tärkeää, sillä renkaat ovat auton ainoa kosketuspinta tiehen, lisäksi ne ohjaavat autoa kaarreajossa, jarrutuksissa ja kiihdytyksissä, ja kannattelevat auton koko painon. Merkittävimmät turvallisuustekijät renkaissa ovat oikea rengaspaine, riittävä urasyvyys ja vaurioiden ehkäisy.

Renkaat kannattaa valita tunnetuilta rengasmerkeiltä esimerkiksi Continentalilta, sillä ominaista niille on tuotekehitykseen ja laajaan tuotevalikoimaan panostaminen. Tunnetut merkit ovat usein myös menestyneet erilaisissa rengastesteissä. Rengasmarketin laajasta rengasvalikoimasta löytyy rengastesteissä menestyneitä talvirenkaita ja kesärenkaita.

Jotta renkaat pysyisivät pitkään hyväkuntoisina, on tärkeää huoltaa ja tarkistaa ne säännöllisesti.
Vähimmäisurasyvyys kesärenkaissa on lain mukaan 1,6mm ja talvirenkaissa 3mm, mutta urasyvyyden ollessa kesärenkaiden osalta noin 3mm ja talvirenkaiden osalta 4mm suositellaan uusien renkaiden vaihtamista. Kesärenkaissa riittävä urasyvyys ehkäisee vesiliirron syntymistä ja pitää jarrutusmatkat lyhyinä. Oikeat rengaspaineet ehkäisevät puolestaan renkaiden ennenaikaista kulumista ja niiden käsittely- ja pito-ominaisuuksien heikkenemistä sekä liiallista polttoaineenkulutusta. Rengaspaineet olisi hyvä tarkistaa kuukausittain. Myös renkaiden venttiileiden kuntoa tulisi tarkkailla, jotta ilmatiiviys ja oikea rengaspaine säilyisivät.

Oikeanlaisissa olosuhteissa säilyttämällä renkaiden kunto säilyy hyvänä. Renkaille hyvä varasto on kuiva ja viileä, sateelta ja auringonvalolta suojattu. Renkaat tulisi säilyttää erillään terävistä esineistä, öljyistä, rasvoista, liuottimista ja bensiinistä, sillä ne voivat vaurioittaa kumiseoksia. Rengasmarketin rengashotellit ovat kätevä tapa säilyttää renkaita. Ne tarjoavat säilytyksen lisäksi esimerkiksi renkaiden vaihdon, tasapainotuksen, pesun, kuntotarkastuksen sekä vakuutuksen.