HD -tekniikka kasvattaa ohjelma- ja kanavatarjontaa

Digitalisoinnin myötä antennilla vastaanotettavien tv-palvelujen tarjonta on kasvanut huomattavasti. Maksuttomia ja maksullisia tv-kanavia on useita kymmeniä, lisäksi teräväpiirtolähetykset ovat yleistyneet. Teräväpiirto eli HD -lähetysten kuva on terävämpi ja tarkempi, yksityiskohtia myöten. Tarkkuuden ansiosta myös värit erottuvat kirkkaampina. HD –tekniikka antaakin parhaimman hyödyn suurissa näytöissä, elokuvia ja urheiluohjelmia katsellessa, tarkkuutensa ja kirkkautensa ansiosta. VHF ja UHF verkoissa lähetetään antenniverkon teräväpiirtolähetyksiä, mikä tarkoittaa sitä että teräväpiirtolähetyksiä voi vastaanottaa antennilla, joka vastaanottaa vähintään toista näistä taajuusalueista. Vaikeammissa olosuhteissa suositellaan käytettäväksi VHF –antennia.

Easyasennuksen antenniasiantuntijan puoleen kääntymällä saa vaivattomimmin antenniasennukset ja –korjaukset omakotitaloihin ja kesämökeille sekä taloyhtiöille. Asiantuntija huolehtii oikeanlaisen tv-antennin asennuksesta, tarvittavista tarvikkeista ja antennivahvistimesta. Antenniasennukselle ja osille saa lisäksi vuoden takuun.

Suomen haastavissa maasto- ja sääolosuhteissa on tärkeää olla laadukas antenni, jotta ongelmia tv-kuvan laadussa ei ilmenisi. Antennin valinnassa onkin hyvä kääntyä asiantuntijan puoleen oikeanlaisen antennin löytämiseksi. Myös oikeanlaisen antennivahvistimen löytämiseksi olisi hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Antennivahvistinta tarvitaan usein, mikäli lähetysten vastaanottopaikka sijaitsee kaukana lähetysasemasta tai maastomuodot ovat haastavat. Jos tv-antennista saatava signaali on vähemmän kuin 45 dB, on masto- tai antennivahvistin tarpeellinen. Esimerkiksi pätkivä tai pikselöityvä tv-kuva voi johtua antennivahvistimen puuttumisesta tai sen vajaatehoisuudesta.