Continentalilta uutuus: IceContact 2

Continental tuo tulevalle talvelle markkinoille uuden IceContact 2 -nastarenkaan. Uutuudessa on Continentalin mukaan 50 % enemmän nastoja kuin edeltäjässään IceContact renkaassa. Muutoksen luvataan parantavan pitoa jäällä ja kaarteissa merkittävästi. Käytetty nastoitusteknologia lisää Continentalin mukaan turvallisuutta ja ajomukavuutta kaikissa olosuhteissa. Suorituskykyiseksi kuvailtu nastarengas on menestynyt myös testeissä. Parhaat pisteet se on saanut ajettavuudestaan jäällä sekä lumella.

Renkaassa 180 nastaa

IceContact 2 -renkaassa on 180 nastaa – lähes kaksi kertaa perinteisiä talvirenkaita enemmän. Valmistajan ainutlaatuiseksi kuvailema nastoitusteknologia takaa, että nastat ovat oikeassa kulmassa tiehen nähden ajotilanteesta riippumatta. Myös nastojen kiinnityksen luvataan olevan neljä kertaa normaalia pitävämpi. Nastoja ympäröivät jäähilekäytävät parantavat jääpitoa poistamalla murskattua jäätä nastan ja jään välistä. Rengasta varten kehitetyt kevyet Kristall-nastat painavat neljänneksen edeltäjiään vähemmän.

Edellä mainittujen seikkojen seurauksena nastat pureutuvat jäähän entistä paremmin samalla kun tien päällystettä kuluttava vaikutus on pienentynyt. Rengas on optimoidun voimansiirron ja nastojen sijoittelun ansiosta myös hiljainen.

Uudistettu kumiseos

Renkaissa käytetyn uudistetun kumiseoksen joustavuus säilyy alhaisissakin lämpötiloissa ja lisää osaltaan turvallisuutta talviolosuhteissa. Epäsymmetrinen pintakuviointi auttaa valmistajan mukaan renkaita mukautumaan talvisiin olosuhteisiin: sisempi pintakuvio on optimoitu lumelle ja antaa hyvän pidon jarrutukseen ja kiihdytykseen, kun taas ulompi pintakuvio parantaa ajettavuutta ja käsiteltävyyttä. Renkaan kyljen muotoilu parantaa osaltaan ajettavuutta syvässä lumessa.

Testimenestyjä

Tuulilasin toteuttamassa talvirengastestissä (12/2015) IceContact 2 -rengas sai täydet pisteet ajettavuudestaan jäällä, ajettavuudesta lumella sekä kiihdytyksestä lumella. Rengasta luonnehdittiin muun muassa seuraavasti: ”Erittäin hyvä talvirengas. Pito jäällä on hyvä niin kiihdytyksissä, jarrutuksissa kuin käsittelykokeessakin. Toimii hyvin myös lumella.”

Tekniikan Maailman testissä (17/2015) rengasta kiitettiin puolestaan erityisesti pidosta jäällä ja lumella sekä ajettavuudesta kaikissa talviolosuhteissa. ”Continental on ominaisuuksiltaan tasapainoinen. Sen pito on jäällä hyvä, ja ajo on varmaa hyvän sivuttaispidon ansiosta. Myös lumella rengas toimii mallikkaasti ja se reagoi nopeasti.