Adeccon rekrytointiprosessin perustana on tasa-arvoisuus

Adecco on monikansallinen henkilöstöpalveluyritys, jonka toimipaikkoja on yli 60 maassa. Suomessa Adecco Finland Oy on toiminut vuodesta 1997 asti ja sen toimistot sijaitsevat Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Kotkassa, Lohjalla, Oulussa, Raumalla, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Adeccon kautta työllistyy päivittäin satoja eri alojen osaajia.

Adeccon palveluihin kuuluvat muun muassa henkilöstövuokraus, rekrytointi ja soveltuvuusarviointi. Mikäli yrityksen henkilöstötarpeet muuttuvat nopeasti, henkilöstövuokraus on silloin kätevä apu. Henkilöstövuokraus on yritykselle joustava ja helppo keino saada ammattitaitoisia työntekijöitä eripituisiin työtehtäviin. Työntekijälle puolestaan henkilöstövuokraus tarjoaa erilaisia työnteon muotoja erilaisiin elämäntilanteisiin sekä mahdollisuuden kerryttää työkokemusta.

Koska uusien työntekijöiden palkkaaminen yritykseen on tärkeä päätös, on rekrytointiprosessi hyvä jättää ammattilaiselle. Rekrytointiprosessin ensimmäinen vaihe on aina konsulttipalaveri. Konsulttipalaverissa perehdytään asiakasyrityksen liiketoimintaan, toimintaympäristöön ja organisaatioon, jotta työhön valittavan henkilön osaaminen ja motivaatio vastaisivat työn edellytyksiä. Tarvittaessa hakijoille suoritetaan soveltuvuusarviointi, josta laaditaan aina kirjallinen lausunto. Adeccon rekrytointiprosessin perustana on tasa-arvoisuus. Henkilövalinnat perustuvat aina puolueettomiin kriteereihin, kuten esimerkiksi koulutukseen ja työkokemukseen.

Adeccon työpaikkajärjestelmästä löytyy avoimia työpaikkoja, joita voi hakea helposti rekisteröitymällä työnhakijaksi. Rekisteröitymisen yhteydessä kannattaa liittää mukaan cv ja kertoa esimerkiksi omista taidoista ja työtoiveista.
Koska ansioluettelon avulla työnhakija markkinoi itseään työnantajalle, on sen oltava kunnossa. Ansioluettelossa on tärkeää nostaa reilusti esiin omat osaamiset, jotta työnantaja tietäisi miksi juuri sinut kannattaa palkata. Työhaastatteluun kannattaa valmistautua perehtymällä yritykseen, haettuun työtehtävään ja miettimällä valmiiksi mahdollisia työnantajan esittämiä kysymyksiä.
Rekrytointitapahtumat ja messut ovat hyviä tilaisuuksia tutustua henkilökohtaisesti työnantajiin. Tapahtumissa kannattaa keskustella yritysten edustajien kanssa työmahdollisuuksista, kysyä yrityksestä ja työtehtävistä sekä antaa käyntikortti ja mahdollisesti sopia yrityskäynnistä.